Dictionar termeni

Aici vom strange toti termenii tehnici care vor aparea pe blog si pe care poate nu ii intelegeti. Aceasta pagina este updatata constant.

1080p/720p: Reprezinta rezolutia la care poate filma un telefon. Acel “p” indica rezolutia pe inaltime (1920*1080).
DLNA
: Este o tehnologie ce permite transmiterea unui fisier pe un alt dispozitiv electronic compatibil pentru a-l reda (un film pe un televizor), totul facandu-se fara fir
DPI (sau PPI): Reprezinta numarul de puncte de culoare per inch. Cu cat acest numar este mai mare, cu atat claritatea este mai mare.
Dual Core: Un procesor care are 2 nuclee. Fiecare nucleu poate fi folosit pentru a procesa lucruri diferite. De exemplu un nucleu se ocupa de grafica iar celalalt de miscarile jucatorului.
Ecran capacitiv: Tehnologie devenita populara odata cu iPhone-ul. Aceasta tehnologie “simte” energia electrostatica a pielii. De aceea nu poate fi folosit cu majoritatea manusilor.
Ecran rezistiv: O tehnologie invechita odata cu aparitia iPhone-ului compusa din 2 straturi. Apasand pe ecran, primul strat atinge stratul de dedesubt.
Mirasol: Este o tehnologie dezvoltata de Qualcomm care combina un ecran obisnuit cu ecranele E-Ink. Practic rezulta un ecran ce poate fi vizualizat fara probleme in soare dar care si consuma mult mai putin curent in acelasi timp.
NFC (near field comunication): Este o tehnologie fara fir ce permite transfer de informatie la distanta mica. Este o tehnologie din ce in ce mai populara, regasita acum si in cartelele RATB.
SLCD (Super LCD): Este o tehnologie de a produce ecrane pentru telefoane creata de Sony.
Wi Fi B/G/N
: Odata cu avansarea tehnologiei, au crescut vitezele de transfer fara fir. Fiecare protocol a oferit viteze din ce in ce mai mari, iar acum prin N viteza este de pana la 8 MB/s